Hva koster bruddskifer (skiferheller)?

By
2 Minutes Read

Ønsker du å vite hva det koster å legge bruddskifer (skiferheller) på gulv eller trinn inne, eller som belegningsstein på uteplassen, stien eller på taket ute? Er det standard priser som gjelder, eller går det an å få spesialpris? Her får du vite hva skiferstein normalt koster, og litt mer om ulike bruksområder for bruddskifer. 

 

Pris på bruddskifer

Prisen på bruddskifer (skiferheller) varierer, avhengig av type skifer, størrelse på steinen, tykkelse og kvalitet, kvantum og om det er snakk om brukt eller ny skiferstein. Prisen for ny bruddskifer kan typisk variere fra rundt 200 til 650 kroner per kvadratmeter, pluss merverdiavgift.

I tillegg til prisen på selve steinen kommer eventuelle kostnader for transport og selve leggingen av skiftersteinen, hvis du ikke gjør dette selv. Disse kostnadene kan variere betydelig avhengig av bruksområdet til steinen (tak, gulv inne, belegning ute osv.), hvor i landet du befinner deg og hvor stort prosjekt det er snakk om.

Det kan være lurt å sjekke med flere forskjellige leverandører og få tilbud for å sammenligne priser og finne den beste avtalen for dine behov.

Her kan du raskt, trygt og enkelt få et tilbud fra NorSkifer på bruddskifer til ditt prosjekt

 

Hva er egentlig skiferheller?

Som navnet antyder, er skiferheller laget av skiferstein, som er en naturlig bergart kjent for sin holdbarhet, slitestyrke og naturlige skjønnhet. Steinen kan ha ulike farger og teksturer, avhengig av steinens opprinnelse og mineralinnhold.

Skiferheller (bruddskifer) kommer fra hele skiferblokker som blir brutt eller delt opp i jevne plater, slik at steinen kan brukes som byggemateriale til en rekke ulike formål. Bruddskifer er vanligvis flat og skiferlagene har en naturlig struktur som gir en rustikk og naturlig følelse til overflaten.

 

Bruksområder for bruddskifer

De vanligste bruksområdene er:

  1. Belegningsstein (ute, på for eksempel gårdsrom, terrasser og plattinger): Bruddskifer er et flott og svært holdbart materiale å bruke på uteplassen. Bruddskifer kommer i mange størrelser, former og farger, tilpasset uteplassen din

  2. Takstein: Bruddskifer er en populær takstein som gir et naturlig og rustikt utseende. Skifer har også utmerkede egenskaper som beskytter mot vær og vind, og skifertak kan vare i mange titalls eller over hundre år.

  3. Gulv (inne): Bruddskifer er populært som gulvbelegg på grunn av sin slitestyrke og unike utseende. Skiferfliser gir et naturlig og rustikt utseende til gulvet og er vanligvis enklere å vedlikeholde enn andre gulvtyper.

  4. Veggkledning (inne og ute): Bruddskifer brukes ofte som en dekorativ veggkledning både utendørs og innendørs. Skiferplater gir et naturlig og varmt utseende til vegger og kan brukes som en del av en moderne eller tradisjonell designstil.

  5. Trinn og heller (inne og ute): Bruddskifer kan også brukes til trapper og som heller (stier) i hager og gårdsplasser. De flate og jevne platene gjør det enkelt å lage stabile og holdbare trinn og heller som passer inn i ethvert utendørs landskapsdesign.

  6. Peiser og ovner (inne og ute): Bruddskifer brukes også som en dekorativ overflate på peiser og ovner på grunn av sin varmeresistens og holdbarhet.

 

Les mer om bruddskifer fra Alta, som du kan få hos NorSkifer 

 

Picture of Øyvind Jacobsen

Øyvind Jacobsen

Daglig leder i NorSkifer, som siden starten har over 30 års erfaring fra handel med brukt og ny skifer, til private og proffkunder over hele Norge.

Author