5 ting du må tenke på for å få et godt pristilbud på takskifer

By
2 Minutes Read

Hvilken informasjon trengs i en prisforespørsel for å få et godt tilbud på takskifer? Har du ikke fått på plass alt du trenger så stopper prosjektet opp. Behovet for en tilleggsbestilling kan påvirke både tidsplan, tilgjengelig arbeidskraft og totalkostnad for taket ditt. Her får du en huskeliste på 5 ting for å sikre et godt pristilbud.

I denne artikkelen konsentrerer vi oss spesifikt om et komplett tak med ny skifer. Målet er å få rett mengde skifer, levert til byggeplass til rett tid.

Hvordan lager du en god forespørsel?

Å velge riktig mengde og kvalitet på skiferen du skal bruke er avgjørende for at byggeprosjektet ditt skal forløpe uten unødvendige hindringer og forsinkelser. Riktig leveranse sikrer ikke bare økonomisk forutsigbarhet, men også tidsmessig effektivitet i prosjektet ditt.

Bruk vårt bestillingskjema for å få tilbud på takskifer 

 

De 5 viktigste tingene du MÅ ha med:

 

1. Valg av skifer

Velg mellom ny eller brukt skifer. Ny skifer vil være dyrere til å begynne med, men på lang sikt vil det lønne seg takket være mindre behov for vedlikehold og en lengre holdbarhet.

Nysgjerrig på ulike typer takskifer? Klikk her!

2. Kvalitet på skifer

Her står valget ofte mellom å velge skifer fra Norge eller utlandet, og ofte da Kina. Det er en stor forskjell mellom norsk og kinesisk skifer. Norsk skifer kan ha en levetid som er 4-5 ganger lenger enn den kinesiske varianten. Dette kan utgjøre forskjellen mellom et tak som varer 20-25 år og et som kan vare i over 100 år.

Les også: Takskifer: Brukt eller ny skiferstein - hva er best?

3. Mengde

Vær presis med mengden skifer du trenger, og husk at du trenger ulike type skifer til ulike deler av taket. -

  • Helstein: Antall kvadratmeter tak (totalt areal)
  • Fotstein: Total lengde på fot (nedre kant) i meter
  • Gavlstein: Total lengde på gavl (ytre ende) i meter
  • Mønestein: Total lengde på møne (toppen) i meter.

En vanlig feil mange gjør er å glemme å regne med mønestein for begge sider av taket (gjelder saltak), noe som kan medføre behovet for en ekstra bestilling.

4. Transport

Skifer er tungt. En palle med skifer kan veie over ett tonn. Det er derfor viktig å ta stilling til hvordan skiferen skal transporteres til byggeplassen, og husk at standardhengere ikke vil kunne bære denne vekten.

5. Bestillings- og leveringstidspunkt

Når skal taket på plass? Ta alltid høyde for at det vil være ulik bestillings- og leveringstid gjennom året. Det er vanligvis en ventetid på 2-3 uker, men dette kan variere. For å unngå forsinkelser, bestill i god tid, og legg gjerne til litt ekstra tid i planen din.

 

Oppsummert

Når du skal be om et pristilbud på takskifer, er det viktig å tenke godt gjennom hva som skal til for å få rett mengde skifer levert til rett tid. Dersom du klarer å være konkret og detaljert vil du kunne unngå uforutsette kostnader og forsinkelser. Ved å følge tipsene ovenfor, vil du være godt rustet til å slippe å gjøre arbeidet to ganger.

 

Picture of Øyvind Jacobsen

Øyvind Jacobsen

Daglig leder i NorSkifer, som siden starten har over 30 års erfaring fra handel med brukt og ny skifer, til private og proffkunder over hele Norge.

Author