Hva koster et skifertak?

By
1 Minute Read

Hvor mye koster det å legge et skifertak? Taket på et bygg er en stor og viktig investering, enten du skal bygge nytt eller skifte ut et gammelt tak. Hva er prisen på et komplett skifertak, ferdig montert av fagfolk? Hva koster selve steinen, hvis du vil legge det selv? Hva påvirker om du får et rimelig eller dyrt tak?

 

Hvor mye koster det å legge et skifertak?

Prisen for å legge et ferdig skifertak i 2023 er i gjennomsnitt rundt 2.800 - 3.000 kroner per kvadratmeter, inkludert merverdiavgift. Kostnaden kan variere ganske mye. På noen skifertak kan prisen komme under 2.500 kroner, samtidig kan enkelte tak komme over 4.000 kroner per kvadratmeter ferdig tak.

Prisen på et ferdig skifertak på et hus vil avhenge av flere faktorer, som takets størrelse og kompleksitet, valg av skifertype og -størrelse, monteringskostnader og eventuelle spesialtilpasninger som takvinduer, ventilasjon, utstikk, beslag og flere andre ting. Dette vil påvirke antall arbeidstimer, materialer og verktøy som trengs. 

Hvis du vurderer skifer på taket ditt, så kan det være lurt å kontakte flere leverandører og byggmestere for å få tilbud på prosjektet ditt og sammenligne løsning og priser.

 

Hva koster takstein av skifer?

Det er spørsmålet om du vil legge taket ditt selv. Prisen på selve steinen varierer, avhengig av flere faktorer.

De viktigste er:

  • Type takskifer og størrelse på steinen.
  • Kvaliteten på skifersteinen.
  • Mengde stein - altså størrelsen på taket.
  • Kompleksitet på taket, antall spesialstein.
  • Om du ønsker ny eller brukt stein.

I tillegg kommer altså selve arbeidet med å montere steinen på taket. En enkel tommelfingerregel er at et ferdig tak koster omtrent det dobbelte av selve steinen.

 

Les også: Takskifer: Brukt eller ny skiferstein - hva er best?

 

Priser på takskifer

Generelt sett kan prisen på selve skifersteinen variere, fra rundt 600-1.500 kr per kvadratmeter ekskl. merverdiavgift, avhengig av hvor i landet du befinner deg og hvilken type skifer du velger.

Det finnes mange varianter av takskifer, de vanligste er:

  • Dråpeskifer (lappsifer)
  • Firkantskifer
  • Rektangulær skifer
  • Bruddheller (grove kanter) 

Alle disse variantene kommer i ulike størrelser. Ønsker du ikke å legge steinen på taket selv? Da vil det tilkomme ekstra kostnader for installasjon av takskifer. Denne kostnaden vil variere mye, avhengig av størrelse og kompleksitet på takkonstruksjonen. 

 

Ønsker du tilbud på takskifer til ditt prosjekt?

Sjekk ut våre produktsider for takskifer. Der finner du oversikt over alle typer og størrelser på takskifer. Du kan be om tilbud i eget skjema for prisforespørsel nederst på sidene. Du får svar samme dag, eller senest påfølgende arbeidsdag.

Du er også velkommen til å kontakte oss på telefon eller e-post, mandag til fredag kl. 08-16.

Picture of Øyvind Jacobsen

Øyvind Jacobsen

Daglig leder i NorSkifer, som siden starten har over 30 års erfaring fra handel med brukt og ny skifer, til private og proffkunder over hele Norge.

Author